Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tajemství staré bambitky

8. 12. 2018

            Divadelní představení pod názvem Tajemství staré bambitky v režii Miroslava Pátka bylo odehráno o svátečním víkendu 17 a 18.listopadu. Na známou českou pohádku si našli cestu nejenom děti, ale i dospělí.
            Herecké výkony členů našeho spolku na nově zrekonstruovaných prknech, která znamenají svět, byly opět skvělé.
            Stejně jako v televizní pohádce tak i zde byli usvědčeni rádcové Ferenc (Milan Daněk) a Lorenc (Michal Černý), kteří neustále nesmyslné daně vymýšleli. Zatknul je generál (Jiří Kocáb) a dvorní dáma Kornélie (Dagmar Čápová) byla výsledkem šokována. Karaba (Pavel Šmarda) i Anička (Tereza Savarová) nakonec už nemuseli oblékat loupežnický šat. Libuše (Magdalena Procházková) ochránkyně Aničky i ostatní trhovci byli šťastní, že mohou platit už jen desátek z výdělku, jako tomu bylo za krále Augustýna, děda hlavního hrdiny zprvu trošku naivního prince Jakuba (Jan Jerry Čech). Jakubovi rodiče, král Augustýn (Michal Kubiš, st.) a královna Olívie (Dagmar Krčmová) byli neustále na cestách a proto výchovu Jakuba suplovali kuchař Frit (Vladimír Zakl) se svou milou Hedvikou (Lenka Laciná). Nakonec vše dobře dopadlo. Jakub byl korunován králem a z Aničky se stala královna, ač si kudla nemyslela, že jí může být.

             Věříme, že se Vám pohádka líbila a že nám zachováte přízeň i nadále. Poděkování patří všem, kteří se na přípravě pohádky podíleli.

Fotografie od Radka Nováka ZDE

 

Náhledy fotografií ze složky Tajemství staré bambitky