Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lotrando a Zubejda - dětské představení

10. 6. 2014

 

Více jak 30 dětí pod vedením paní Magdaleny Procházkové a pana Miroslava Pátka sehrála tuto pohádku ke dni dětí a to v neděli 1.6.2014.

Lotrando (Michal Koláček) se za doprovodu Vincka (Aleš Krčma) vydá plnit poslední přání svého otce (Michal Kubiš) ať převezme živnost a stane se loupežníkem. Při výkonu tohoto řemesla potká pana Drnce (Jan Sobotka), který ho naučí práci drvoštěpa, které s oblibou říká šolichání.

Toho času stůně v sultánství Solimánském princezna Zubejda (Karolína Krčmová). Proto sultán (Jitka Procházková) vyšle své velvyslance Hálího (Monika Kratochvílová), Bélího (Lucie Zaklová) a Zélího (Tereza Savarová) hledat doktory.

„Protože je svět malý a o náhody tu není nouze“ - jak několikrát vtipně podotkne prodejce jablonecké bižuterie ctěný pan Lustig (Jan Mráz) dostanou se při putování do sultánství. Kde na radu Lamad neboli Madly (Kateřina Procházková) matičky mladého Lotranda uzdraví princeznu Zubejdu. Může to vypadat jako šťastný konec, ale ještě je potřeba říci, že mladý Lotrando se zamiluje až po uši do Zubejdy a stane se jim něco překrásného... což byl začátek závěrečné písničky, kterou zazpívaly všechny účinkující děti.

Věříme, že se pohádka líbila a doufáme, že nám zachováte přízeň i nadále.

Poděkování patří všem členům našeho divadelního spolku, kteří se podíleli na přípravě pohádky.

 

Pro vstup do galerie klikněte na fotografie.

dsc_0637.jpg

                                                                            Generálka

 

 

dsc_0067.jpg

                                                                           Představení

Zajímavostí je, že pohádku Lotrando a Zubejda jste mohli vidět v podání dospělých herců před 10 lety. Chcete-li si připomenout i toto představení, pak je malá ukázka zde.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Lotrando a Zubejda 2014