Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mikulášská nadílka 2010

9. 1. 2011

   Dne 4.12.2010 se konal na nádvoří zámku Oslavany vánoční jarmark spojený s mikulášskou nadílkou.Na akci se podílelo Divadlo Na mýtině o.s.,KIS Oslavany,Dům dětí a mládeže a České dráhy.

   Během celého dne se prodávala domácí zabíjačka,vánoční perníčky,svařák,medovina a plno dalších dobrot (například vítečná Čapónova slivovica ). I Divadlo Na mýtině mělo svůj stánek s perníčky a svařákem.

   Odpoledne dorazil do Oslavan speciální mikulášský parní vlak.Na nádraží už na více jak 500 pasažérů čekali čerti,kteří je poté přivedli na zámek.S ohledem na velký mráz jsme čertovská stanoviště rozmístili do 5 místností zámku.Všechny děti si splnili úkoly které jim čerti nachystali, aby pak mohli dostat nějakou sladkou odměnu.Některé děti se chtěli rekrutovat na čertovské řemeslo,ale nakonec jsme jim to rozmluvili.Mezi rekruty ale také byli i jejich maminky,těm jsme to nerozmlouvali,ale nakonec se rozmysleli že s námi nezůstanou.Potom vystoupil na nádvoří chrámový sbor Cecília,který zpěvem koled navodil vánoční atmosféru.Po ukončení jejich vystoupení nadělil Mikuláš Oslavanským dětem dárkové balíčky a na závěr pan Jaroslav Habáň odpálil ohňostroj,který celou akci ukončil.

   Celá akce se vydařila.Dětem se na zámku líbilo,maminky a tatínci byli také spokojeni a o to tady v předvánočním čase šlo především.Doufám,že se v roce 2011 na zámku opět sejdeme a připravíme všem a nejenom dětem další takovouto zdařilou akci.

 

Náhledy fotografií ze složky Mikulášská nadílka 2010

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář